Košarica

Srcolike biljke – savršen poklon za Valentinovo

Reci “volim te” uz biljku u obliku srca koja će oduševiti svakog ljubitelja biljki. U nastavku pronađite vašu najdražu sobnu biljku s listovima u obliku srca i razveselite voljenu osobu za Valentinovo, rođendan, Majčin dan ili običan ponedjeljak.Niz srca (Ceropegia Woodii)

Ovaj super slatki Niz srca brzo raste i lako se razmnožava. Mali mesnati listovi u obliku srca stvarno su posebni, u različitim nijansama zelene i srebrne. Priuštite mu puno svijetla – jakog, ali indirektnog sunca (kako se listovi ne bi oštetili), pustite da se zemlja osuši između zalijevanja i uživajte u njenom rastu.Srcoliki Philodendron (Philodendron Hederaceum)

Svaki ljubitelj biljaka mora imati ovog Filodendrona kao dio svoje kolekcije. Ovo je puzavica koja dosta brzo raste i vrlo je jednostavna za održavanje.

Postoji više vrsta Filodendrona Hederaceuma, tako da uz skroz zelenu varijantu, možete pronaći i onu sa žutim šarama (Philodendron Brasil), sa svijetlo zelenim listovima (Philodendron Lemon Lime) i sa baršunastim listovima (Philodendron Micans). Kako se brinuti o ovoj biljci pročitajte u – Philodendron Hederaceum Brasil | njega i održavanje.Anturium (Anthurium)

Ako želite ipak ići na varijantu koja ima više boje, onda je Anturijum pravi izbor. Možete ga pronaći u raznim bojama, od klasičnog crvenog, nježnog rozog do živahnog žutog. Ovo je vrlo otporna biljka, jednostavna za održavanje.Biljka srca (Hoya Kerrii)

Hoya Kerrii je možda najklasičnija i najpoznatija biljka u obliku srca. Oko Valentinova ćete ju najčešće pronaći kako se prodaje kao jedno srce (tj. jedan list). Ona je zapravo puzavica i njeni srcoliki listovi rastu u nizu koji izgleda stvarno posebno.

Ova biljka zahtijeva puno jakog indirektnog osvjetljenja. Također je važno pustiti da se zemlja skroz osuši između zalijevanja.Monstera Deliciosa

Ukoliko tražite malo veću biljku, Monstera Deliciosa je savršen izbor. Jednostavna je za održavanje, a može se i lako razmnožavati. Više o tome kako brinuti za Monsteru Deliciosu pročitajte u – Monstera Deliciosa | njega i održavanje.Alokacija (Alocasia)

Za Alokaciju bi mogli reći da njeni listovi imaju neki svoj poseban oblik srca. Naravno, postoji više vrsta Alokacija, i ovisno o vrsti neki su listovi više uzdužni (oput Alokacije Polly, na lijevo), neki su malo buckastijeg izgleda (poput Alokacije Adam, na desno) dok su neki oštrih linija (poput Alokacije Zebrine). U svakom slučaju, svaka Alokacija je posebna na svoj način i razveselit će svakog ljubitelja biljki.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *