Košarica

Opći uvjeti poslovanja

U ovim Općim uvjetima uređuje se odnos između obrta 01 GRUPA, kao prodavača i pružatelja usluga e-trgovine na pjantina.com i Vas, kao našeg kupca.

Korištenjem i kupnjom preko shop.pjantina.com obvezujete se poštivati ove Opće uvjete i pristajete na njihovu primjenu.

Sklapanje kupoprodajnog ugovora na daljinu

Kupoprodajni ugovor sklapa se na daljinu putem e-trgovine.

O zaprimanju vaše narudžbe bit ćete obaviješteni putem e-maila, te ćemo vas naknadno obavijestiti o slanju proizvoda.

U određenim slučajevima (npr. u slučaju popusta ili rasprodaje), imamo pravo određivanja maksimalne količine koju možemo isporučiti.

Pravo na jednostrani raskid ugovora

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, možete u roku od 14 dana od dana kada vam je proizvod isporučen, odustati od sklopljenog ugovora na daljinu.

U tom slučaju vi kao kupac snosite trošak povrata proizvoda (dostave), a mi ćemo vam po primitku vraćene robe uplatiti kupovnu cijenu robe (bez početnog troška dostave).

Ukoliko želite jednostrano raskinuti ugovor, dužni ste nas obavijestiti o tome u spomenutom roku. To možete učiniti putem e-maila na info@pjantina.com.

Povrat sredstava se vrši na isti način kao kod plaćanja narudžbe, osim ukoliko se ugovorne strane ne dogovore drugačije.

Proizvode trebate bez odlaganja, u roku od 14 dana od dana odustajanja od ugovora, poslati na našu adresu:

01 GRUPA, Benussijeva 13, 52100 Pula.

Reklamacije

Pokažu li se nekakva oštećenja na robi koja su nastala uslijed dostave, prodavač će odmjeriti štetu i kao kompenzaciju vam ponuditi poklon bon u visini odmjerene štete (ukoliko je šteta dovoljno velika), ili ponuditi zamjenu proizvoda.

U slučaju da odaberete zamjenu proizvoda, prodavač snosi trošak dostave novog proizvoda, a kupac snosi trošak povrata zamijenjene robe.

Zbog same prirode proizvoda, rok za reklamaciju je 48h od dana zaprimanja pošiljke.

Slike proizvoda u našoj e-trgovini ne predstavljaju obvezujući prikaz proizvoda kojeg ćete primiti, već predstavlja najbližu verziju proizvoda, njenu približnu veličinu.

Ukoliko se dogodi da vam se isporuči krivi proizvod, vi kao kupac imate pravo na isporuku naručenog proizvoda ili povrat plaćenog, uz obvezu povrata krivo isporučenog proizvoda. U ovom slučaju troškove dostave i povrata snosi prodavač.

Reklamacije nisu moguće za proizvode snižene zbog oštećenja – šaljemo prikazanu biljku i na nju je popust već ostvaren.

Načini plaćanja i isporuke

Način plaćanja birate sami između nekoliko mogućnosti koje nudimo:

1. uplatom na žiro račun Prodavatelja putem uplatnice ili e-bankarstva

  • nakon zaprimljene narudžbe, na e-mail ćete dobiti sve podatke koji su vam potrebni za uplatu – broj računa prodavača i poziv na broj
  • smatra se da je plaćanje izvršeno nakon što se uplata evidentira na transakcijskom računu Prodavatelja, nakon čega odmah započinjemo pripremu vaše narudžbe

2. pouzećem – svoju pošiljku plaćate u gotovini prilikom preuzimanja paketa od kurirske službe

3. kartičnim plaćanjem preko sigurnog kartičnog sustava Paypal

  • Paypal osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka koji se prosljeđuju do banke koja je izdala Vašu karticu koju koristite prilikom plaćanja. Mi nikada ne dolazimo u kontakt sa podacima o Vašoj kartici.

4. putem svog PayPal računa

  • Iznos narudžbe Vaše kreditne kartice koja je vezana za Paypal račun, bit će terećen u EUR ili USD, stoga je kao rezultat konverzije moguća razlika u iskazanom iznosu košarice i stvarno naplaćenom iznosu košarice.
  • Trošak konverzije pri pretvaranju valuta snosi kupac.

Ukoliko neki od naručenih proizvoda nije moguće isporučiti, odmah ćemo vas o tome obavijestiti putem e-maila. U tom slučaju vi kao kupac imate pravo otkazati naručeni proizvod i dobiti povrat ili možete zatražiti neki drugi, dok će ostali proizvodi iz narudžbe biti isporučeni.

Sve informacije o dostavi dostupne su pod – Dostava i plaćanje.

Navedeni rokovi dostave su samo informativnog karaktera i temelje se na očekivanim rokovima isporuke prijevoznika.  

Ukoliko kupac ne preuzme ili odbije preuzeti proizvod bez valjanog razloga, prodavatelj nije dužan kupcu nadoknaditi troškove.

Cijene proizvoda

Iskazane cijene proizvoda su maloprodajne i izražene su u eurima EUR te u njih NIJE uračunat trošak dostave.

Trošak dostave bit će naknadno pribrojen ukupnom iznosu vaše narudžbe. Troškovi dostave istaknuti su u Dostava i plaćanje te prilikom naručivanja.

U skladu sa čl. 90/1 i 90/2 Zakona o PDV-u, na cijene se ne dodaje PDV.

Cijene proizvoda i dostave se mogu mijenjati, i o tome prodavatelj nije dužan obavještavati kupca.

Popust i promocije

Volimo vas razveseliti razno raznim ponudama i popustima. Ukoliko nije navedeno drugačije, promocije i popusti se ne mogu kombinirati. Npr. ako je jedan proizvod već snižen za 30%, a za sve proizvode dobijete kod za popust od 20%, popusti se ne zbrajaju, već će vam biti obračunat onaj povoljniji.

Poklon bon

Poklon bon možete iskoristiti samo jednokratno i to na cjelokupnu kupnju, uključujući i dostavu. Ukoliko je vrijednost poklon bona veća od vrijednosti ukupne kupnje, razlika se ne prenosi na novi bon i razlika se neće nadoknaditi. U slučaju da kupnja prelazi vrijednost bona, kupac putem odabranog načina plaćanja, uplaćuje razliku.

Kontakt

Rado ćemo vam odgovoriti na sva pitanja na info@pjantina.com.